25.7.2019 klo 23.56
Olet varmasti törmännyt sivuillamme käsitteeseen "Kantotukihenkilö" ja olet saattanut pohtia, että haluaisit itsekin ryhtyä sellaiseksi. Et ehkä ole vielä toteuttanut ideaasi, sillä ajattelet siihen tarvittavan jonkinlaisen koulutuksen. Mutta tiesitkö, ettet itseasiassa tarvitse koulutusta ryhtyäksesi Kantoliinayhdistyksen tukihenkilöksi? ▪ Jotta voit opastaa toisia, sinun tulee hallita opastamasi kantovälineen käyttö, sekä sitoutua noudattamaan alla olevia kantotukihenkilön ohjenuoria: 1. Olet perehtynyt ergonomiseen kantamiseen sekä Kantoliinayhdistyksen toiminnan periaatteisiin ja tavoitteisiin 2. Osaat käyttää yhtä tai useampaa ergonomista kantovälinettä 3. Puhut ergonomisen kantamisen puolesta 4. Opastat oman osaamisesi rajoissa ja ohjaat tarvittaessa opastettavan eteenpäin toiselle tukihenkilölle 5. Sitoudut vastaamaan yhteydenottoihin 6. Kohtelet opastettavaa kunnioittavasti 7. Kuuntelet opastettavan tarpeita, rakennat opastuksen opastettavan tarpeiden pohjalta 8. Et ota kantaa lääketieteellisiin seikkoihin 9. Toimit vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä oman elämäntilanteesi rajoissa 10. Et ota maksua opastuksesta 11. Kirjaat opastusten määrän ja raportoit sen Kantoliinayhdistykselle 12. Sitoutudut siihen, että opastuskeskustelut ovat luottamuksellisia 13. Olet Kantoliinayhdistyksen jäsen ▪️ Tarvitsemme kantotukihenkilöitä viikoittain ympäri Suomea värikkääseen ja iloiseen joukkoomme. Mikäli olet kiinnostunut, lähde rohkeasti mukaan! Jäseneksi voit liittyä täällä: https://kantoliinayhdistys.mycashflow.fi/ Tukihenkilöksi voit ilmoittautua täällä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeb062suyOIRjVObl4AgA47kuUgLYRFI4-D8YZBYJqFWsr2TA/viewform?c=0&w=1&fbclid=IwAR1o16430M-zL0-wJ06cYjxplNVsz9imDO4RVvkF7Yvi4SPR6gHbp9t095A
2.6.2019 klo 0.03
Euroopan Kantamisen viikko teki toukokuun alussa ergonomista kantamista näkyväksi niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa. Lasten ergonomiseen kantamiseen kannustava Kantoliinayhdistys oli viikolla mukana tarjoamalla erityisiä jäsenetuja, arvontoja, sidontahaasteita ja pieniä yllätyksiä. Parhaimmillaan viikon somejulkaisut tavoittivat yli 9000 henkilöä. Kantoliinayhdistys valitsi vuosikokouksessaan 13.4.2019 lähes kokonaan uuden hallituksen, joka lähti toteuttamaan kantamisen viikon kampanjaa ilolla. Puheenjohtajaksi valittiin Heidi Laghrissi. Hallituksen muut jäsenet ovat Anna-Riikka Forstén, Viivi Koivisto, Jonna Koivisto, Tiiu Korhonen, Marika Siirilä ja Anu Palomäki. Paikallisjaostot järjestävät ympäri Suomea kantovälinetreffejä, joissa pääsee kokeilemaan erilaisia ergonomisia kantovälineitä. Tukihenkilöt ja kantovälinelainaamot ovat myös kullanarvoisia ergonomisen kantamisen lähettiläitä. Yhteyttä tukihenkilöihin ja jaostoihin pidetäänkin tulevalla kaudella tiiviisti. Yhdistys tukee tulevalla kaudella kantovälinelainaamoiden valikoiman laajentamista ja päivittämistä, että mahdollisimman moni pääsisi kokeilemaan juuri omaan tilanteeseen sopivaa kantovälinettä. Kantaminen tuo valtavasti iloa monen lapsiperheen elämään. Lisäksi se tarjoaa läheisyyttä, helppoutta ja vapauttakin. Kantoliinayhdistyksen tavoitteena on, että mahdollisimman moni kantamisesta kiinnostunut saisi apua kantovälineen kokeiluun ja sitä kautta tukea myös omaan arkeensa.
28.9.2018 klo 22.25
Kansainvälistä lapsen kantamisen viikkoa ja kymmenettä juhlavuotta vietetään lokakuun alussa. Tänä vuonna teemalla Kantaminen on... etsitään innostavia tarinoita siitä, millä tavoin kantaminen näkyy lapsiperheiden elämässä.
22.4.2017 klo 23.17
Kantoliinayhdistyksen kevättapahtumaa vietetään Leikkipuisto Tullinpuomissa (Mannerheimintie 81 a) 29.4.2017 klo 10-15. Ohjelmassa kantovälinekirppis, liinavalokuvausta, kannatuskahvila ja sääntömääräinen vuosikokous, joka alkaa klo 14.00. Tervetuloa!
4.10.2016 klo 22.06
Kansainvälistä kantamisen teemaviikkoa vietetään 5.-10. lokakuuta 2016. Vuoden teema on "Best seat in the house" eli parhaalla paikalla. Kantoliinayhdistyksen paikallisjaostot järjestävät Kantoliinaviikon aikana tapahtumia ympäri Suomen.
7.8.2016 klo 16.03
Kantoliinayhdistyksen uudet verkkosivut on julkaistu. Sivuiltamme löydät vastauksia yleisimpiin kantamiseen liittyviin kysymyksiin, kantoliinan sidontaohjeet ja tuoreimmat yhdistyksen uutiset. Sivujen kautta voit etsiä lähimmän tukihenkilösi, nyt myös kätevän karttanäkymän kautta. Uudistuneet sivumme ovat mobiiliystävälliset.
20.7.2016 klo 23.52
#miksikannan-kampanja haastaa sinut kertomaan, miksi haluat kantaa lastasi - ylipäätään tai juuri tänään.
26.5.2016 klo 1.11
Tervetuloa Kantoliinayhdistyksen sivuille. Vanhat sivumme menivät pahemman kerran epäkuntoon, ja teemme parasta aikaa uusia sivuja. Monet asiat ovat vielä kesken, mutta tärkeimmät tiedot olemme jo laittaneet pikaisesti julki.